PROJECT: Trying to be healthy #2

lunch

Precies twee weken geleden begon ik met mijn nieuwe project. Als je niet meer weet wat ik bedoel, lees dan dit artikeltje even terug (klik). Ik had jullie beloofd te vertellen hoe het gegaan is, dus dat doe ik nu. De periode dat ik gezond zou eten is voorbij en het was echt moeilijk…

ontbijt

De eerste week begon ik de dag met een bakje havermoutpap. Aangezien mij dit een beetje aan behanglijm deed denken ruilde ik die bak havermout al snel om voor een bak yoghurt met banaan en noten. Vele malen beter. Bijna elke dag at ik er ook een eitje bij, voor de proteïnen! Dit houd ik echt nog wel vol hoor, wat een super ontbijtje. Zeker met een grote kop groene thee erbij.

lunch

Elke middag lunchen met een salade is ook echt wel goed te doen. Thuis maak ik een stukje vis klaar en een simpele salade met wat olijven, tomaten en feta. Ik was bang dat deze lunch zou vervelen, maar dat is helemaal niet zo. Ik kijk echt uit naar de lunch!

saladeAls ik een keer niet thuis at bestelde ik de afgelopen week elke keer een salade of een kop soep. Om eerlijk te zijn vond ik dat best moeilijk. Dan zag ik al die heerlijk broodjes op het menu staan (denk aan: ciabatta met carpaccio, bruine bol met roomkaas en zalm… en ga zo maar door) of lekkere tosti’s. Maar dat hoorde niet in mijn eetschema, dus dat mocht ik allemaal niet. Gelukkig staat er vaak een hoop lekkere salades en soepjes op de menukaarten.

salade 2
’s Avonds at ik vaak ook een salade, of kip met veel groenten. Tegen de avond werd het voor mij wel echt heel moeilijk. Dan kreeg ik zin in chipjes en koekjes. Ik ben iemand die echt van zoete dingen houdt. Elke keer als ik met iemand iets ging drinken in de stad vond ik het moeilijk om geen cheesecake, chocolade bol of stuk appeltaart te bestellen. Echt heel moeilijk. Zeker in de tweede week werd het steeds lastiger aangezien het toen mijn maandelijkse feestje was. Dus ik heb toch wat (pure!!) chocolade naar binnen gewerkt.

choco

Ik ben ontzettend blij dat de twee weken voorbij zijn. Ik heb gisteren ook al heel wat chips en koekjes gegeten, gewoon omdat het weer kon. Ik ga dus door met het gezond ontbijten, gezond lunchen en avondeten, maar ik moet gewoon vaker in de week iets snoepen. Ik ben bang dat ik anders van die oncontroleerbare vreetbuien krijg en dat willen we niet hebben natuurlijk. Dus af en toe een stukje cheesecake, wat chocolade en wat koekjes in de week kan geen kwaad. Ik moet gewoon niet overdrijven!

Advertenties

15 thoughts on “PROJECT: Trying to be healthy #2

  1. Wat heb je het goed volgehouden zeg, mijn complimenten! Je moet ook een keer in de week wat vets eten, anders is het niet goed voor je! Succes met je komende week!

  2. Inderdaad gewoon af en toe iets te snoepen nemen helpt tegen vreetbuiten. Ik neem zelf zo’n 2x in de week iets en dat gaat prima. Verder gewoon lekker gezond eten en dan heb je een goede balans.

  3. Super goed van je dat het hebt volgehouden! Je ontbijt ziet er echt lekker uit! Ik ga dat denk ik ook een keer proberen. Wat voor soort noten doe je er dan precies in? En het is denk ook makkelijk vol te houden als je een snoepmomentje inlast, anders is het inderdaad heel moeilijk vol te houden

  4. mmm ziet er allemaal heel erg lekker & gezond uit ! Heb me nu ook ingeschreven in de fitness , gezond zijn kan nooit kwaad haha :) nog veel succes gewenst !

  5. Eigenlijk komt het neer op wat alle bloggers wel hebben. Het begint goed maar geheel zonder lekkere dingetjes kunnen we toch niet. En zo lang je het in balans houdt en gezond je ontbijt, lunch en diner door zet moet het geen probleem zijn denk ik!

  6. Zo te horen ging het allemaal goed! Vooral die salades zien er heerlijk uit. Gezond eten lijkt mij zo’n fijn gevoel te kunnen geven, beetje jammer dat ik daar niet zo’n held in ben haha.

  7. Knap van je hoor !! En met af en toe snoepen is ook helemaal niks mis toch ?? Anders word het allemaal ook zo saai ;) Dat ontbijtje ziet er ook erg lekker uit moet ik zeggen ,, aangezien ik nooit ontbijt en dan nog veel slechter is ,, ga ik die zeker een keer uitproberen !!
    Liefs Maaike

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s