Pizzabodem van quinoa

IMG_1633

Veel van jullie hebben vast gehoord van de ‘cauliflower crust pizza’. Dat is een tijdje een ware hype geweest. Begrijpelijk, want wie wil er nou niet een pizza eten zonder schuldgevoel naderhand? Helaas is mijn creatie met bloemkool onwijs gefaald. Het werd een grote zompige smeerboel. Daarnaast vond ik de bloemkoolsmaak overheersen. Na wat research naar een alternatieve optie kwam ik bij de quinoa pizza terecht. Een echte aanrader voor alle pizza- en quinoaliefhebbers!

Bodem
– 1 cup quinoa (gewoon een koffiekopje)
– 1 theelepel limoensap
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– chilikruiden
– zout en peper (na smaak)

Dit recept heeft wat voorbereiding nodig. De quinoa moet namelijk ongeveer acht uur in wat water geweekt zijn voor je de pizza kan maken. Ik zet het meestel ’s ochtends klaar zodat ik ’s avonds meteen aan de slag kan. Verhit de oven vast voor op 190 graden. Verwijder het water en doe de quinoa samen met de andere ingrediënten in een blender. Het is de bedoeling dat er een glad deeg bestaat. Het lijkt eerder op een heel dik pannenkoekbeslag in plaats van normaal pizzadeeg. Giet het mengsel in een bakvorm, doe er wat olijfolie over en bak het 20 minuten in de oven. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg je pizza met wat je maar wilt. Zet de pizza daarna weer ongeveer 5 minuten oven. Deze pizza is ook lekker met alleen koude ingrediënten. Na 5 minuten is je pizza klaar om opgegeten te worden!

11 gedachten over “Pizzabodem van quinoa

    • Ik ben benieuwd of ik op deze manier een pizza wel lekker zal gaan vinden! (Op een mobiel commenten gaat niet echt lekker zoals je ziet haha)

  1. Ik ben benieuwd! Ik vond bloemkool al zou raar, net als de banaan ei pannenkoek. Daar hield ik totaal niet van, dus dat van bloemkool ging ik maar niet proberen haha.

Geef een reactie op poweredbyflowers Reactie annuleren