Homemade quinoa sushi

IMG_8903

Ik zie de laatste tijd steeds vaker recepten voorbij komen van sushi gemaakt met quinoa. Ik ben echt gek op quinoa (lekker nootachtig smaakje!), dus wilde heel het graag een keer proberen. Tim en mijn moeder mega sceptisch: ‘Dat smaakt toch veel anders, het is vast niet lekker’. Nou, ik ging het toch gewoon proberen. In plaats van suiker heb ik de quinoa gezoet met stevia. Ik bedoel, als we toch gezond aan het doen zijn… En ik kan jullie vertellen dat het HEERLIJK was. Het smaakte precies zoals normale sushi. De structuur was alleen net wat anders natuurlijk.

Ik heb de rollen gevuld met mijn favoriete ingrediënten: gerookte zalm, avocado, komkommer en ei. Het ei heb ik eerst geklutst en heel erg dun gebakken. Als je het dan in dunne repen snijdt, kun je het heel makkelijk toevoegen in je rol.

Sushi

♥ 200 gram quinoa
♥ 5 nori bladen
♥ zalm
♥ avocado
♥ komkommer
♥ 1 ei
♥ witte wijnazijn
♥ stevia

Hoe?
De quinoa heb ik met net iets meer water dan normaal (zie pak voor hoe je het klaarmaakt) aan de kook gebracht. De quinoa moet wat plakkeriger zijn dan normaal. Daarna laat je het afkoelen in de koelkast. Als de quinoa goed is afgekoeld, voeg je de azijn en stevia toe. Doe dit gewoon op smaak! Beetje bij beetje toevoegen en vaak proeven. Alle ingrediënten snijd je dan in dunne repen en dan kan je beginnen! Als je niet weet hoe je sushi moeten maken: Youtube is je beste vriend.

IMG_8903

Bij de sushi heb ik ook een hele lekkere Aziatische salade gemaakt. Zeker ook een aanrader om een keer te proberen!

Salade

♥ Chinese kool
♥ 1 grote wortel
♥ 250 gram kip
♥ taugé
♥ munt
♥ basilicum
♥ rode ui
♥ sojasaus
♥ stevia
♥ witte wijnazijn
♥ halve rode peper

Hoe?
Bak eerst de kip goed gaar in een pannetje. Laat de kip in de koelkast zo goed mogelijk afkoelen. Snijd de Chinese kool in kleine stukken/repen, rasp de wortel, snijd de uien in dunne ringen en snijd de basilicum en munt fijn. Gooi alles samen met de taugé in een grote slabak. Als de kip is afgekoeld, scheur ‘m dan in stukjes en voeg deze ook toe.

Snijd voor de saus het halve pepertje in kleine stukjes en doe ze in een bakje. Voeg daar de sojasaus en de azijn aan toe. Ik werk echt nooit met afmetingen, ik doe het puur op gevoel. Het is dus belangrijk om gewoon te blijven proeven of je het lekker vindt. Voeg als laatst nog wat stevia toe om de smaak wat te neutraliseren. Voeg de saus toe aan de sla en klaar ben je!

IMG_8910

 

Smakelijk.

Advertisements

28 thoughts on “Homemade quinoa sushi

  1. Het ziet er heel lekker uit. Er is alleen één probleempje voor mij: ik lust geen sushi. Ik heb het heel lang geleden gegeten en toen vond ik het zo vies dat ik het niet meer wil proeven. Dus ja, niks voor mij!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s