Groenten uit de oven

IMG_8873Groenten die geroosterd zijn in de oven vind ik een stuk lekkerder dan gekookte of gebakken groenten. Op de een of andere manier blijft de smaak dan (vind ik) een stuk sterker. Helaas heb ik niet altijd tijd om de groenten 40 minuten in de oven te laten staan. Als ik wel een keer wat meer tijd heb, bijvoorbeeld in de weekenden, maak ik daar ook zeker gebruik van! Lekker stukje zalm erbij en je hebt een perfecte avondmaal.

IMG_8882

Recept voor vier personen
♥ 2 courgettes
♥ 200 g cherrytomaatjes
♥ 4 teentjes knoflook
♥ 50 g pijnboompitten
♥ 2 witte uien
♥ 2 rode uien
♥ 1 prei
♥ bakje groene asperges (in de koeling van de AH liggen alleen topjes, die zijn yummy)
♥ 4 stukken zalm
♥ grof zeezout en peper
♥ olijfolie

IMG_8884 IMG_8877

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de courgettes in het midden door de breedte en daarna de vier stukken door de helft in de lengte. Snijd al de uien in vieren en de prei in ringen. Leg alles op een ovenschaal. Strooi er dan de pijnboompitten overheen, leg 3 tenen knoflook tussen de groenten en leg ook de cherrytomaatjes en de asperges op de groenten. Meng dan een geperst teentje knoflook met olijfolie. Schenk dit over de groenten. Voeg als laatste wat zeezout en peper toe. Zet de groenten ongeveer 40 minuten in de oven. Bak ondertussen de zalm in olijfolie. Na 40 minuten zijn de groenten heerlijk gaar geroosterd!

Smakelijk!

Advertenties

13 thoughts on “Groenten uit de oven

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s