Aubergine uit de oven!

IMG_8386

Het is lang geleden dat er een recept op Lifestyle Snapshot stond! Dus tijd voor een extra lekker gerecht. Aubergine uit de oven! Geloof mij, het is mega yummy.

Ingrediënten
• 2 grote aubergines
• 2 eetl. Olijfolie
• 1 ui, fijngesneden
• 2 tenen knoflook
• 1 eetl. tomatenpuree
• 1 eetl. rodewijnazijn
• 1 pak (400 g) tomatenblokjes
• 1 potje groene olijven
• 2 eetl. kappertjes
• 200 g ricotta
• rucola

Bereiding
1. Verhit de oven tot 225 °C
2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, zeezout en peper. Rooster ze in de oven ongeveer 40 minuten gaar.
3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie en fruit de knoflook en ui. Bak dan de tomatenpuree ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Laat de saus nog ongeveer 20 minuten rustig pruttelen. Roer als laatst de olijven en de kappertjes erdoor.
4. Haal de aubergines uit de oven en schep de saus over de aubergines. Schep daarna de (losgeklopte) ricotta er ook overheen. Zet alles dan nog ongeveer 10 minuten in de oven.
5. Serveer het met wat rucola en geniet!IMG_8390

Advertisements

19 thoughts on “Aubergine uit de oven!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s