Review: Clean and Lean kookboek

IMG_8365

De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen praten over ‘clean’ eten. Ik vond het altijd heel gezond klinken, maar ik had geen idee wat je moest eten om clean te zijn. Nou liep ik laatst met Tim de boekenhandel binnen en zag ik het Clean & Lean kookboek staan. He, daar heb je weer dat clean, dacht ik! Toen ik het boek doorbladerde werd ik meteen verliefd op al de heerlijke gerechten die ik zag. Tim heeft het boek meteen voor mij gekocht (lief!). ‘Alvast voor je verjaardag’. Ik ben er heel blij mee!

IMG_8368

Het boek is geschreven voor mensen die graag gezond willen eten. Het is dus niet echt een dieetboek, maar een boek waar je heel je levensstijl voor moet aanpassen. Volgens de schrijver, James Duigan, eten veel mensen ongezond omdat ze zeggen weinig tijd te hebben. Ze hebben het druk, druk, druk en eten of niks of veel ongezonde dingen. Not good! En volgens Duigan ook een erg slechte smoes. Koken hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn en hoeft ook niet veel tijd te kosten. De gerechten in dit boek zijn dan ook heel simpel klaar te maken. De inleiding van het boek is al super inspirerend!

IMG_8372

Dan komen er een aantal recepten voor een lekker en voedzaam ontbijt. Dat ontbijt belangrijk is om de dag mee te beginnen weet (hopelijk) iedereen wel. Maar veel mensen eten even snel een yoghurtje of een klein krekkertje. Niet echt handig, aangezien je dan snel weer honger krijgt en weer ongezonde dingen gaat eten. In het boek staat ook een handige tabel, waar je kunt lezen welk ontbijt “slecht”, “beter” of het “best” is. Als voorbeeld: cruesli of muesli is slecht (mega veel suiker), havermout met melk is beter, havermout met amandelmelk, noten en vers fruit is het best. Duigan onderbouwt ook goed waarom iets dan zo slecht is en waarom iets juist goed is. Heel leerzaam!

IMG_8373

De lunchrecepten zijn ook heel lekker, maar naar mijn idee wel lastig als je op school zit of een full-time baan hebt. Het zijn vooral goedgevulde salades. Voor mij is het, nu ik stage loop, echt onmogelijk om elke middag een salade te eten. Ik ga dus gewoon voor brood. Dit beleg ik dan wel met geitenkaas, avocado en tomaten. Zo krijg ik toch gezonde dingen binnen! De recepten voor het avondeten zijn ook echt om te watertanden…. Kijk dan naar dit gerecht met pompoen, geitenkaas en broccoli… yum!

IMG_8377

Natuurlijk hoort er zelfs bij iemand die clean wil eten, ook af en toe een ‘cheat moment’. Het is gewoon lekker om af en toe een stukje gebak te eten of wat chocolade. Daar heeft Duigan ook aangedacht! De lekkerste chocoladetaarten en ijsrecepten staan onder het kopje ‘Desserts’. Natuurlijk niet voor elke dag bedoeld, maar wel lekker voor af en toe!

IMG_8385

En de populaire smoothies mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ik ben echt gek op smoothies, maar ik vind het heel moeilijk te bedenken wat er allemaal in zo’n drankje moet. In dit boek staan ook een aantal recepten om de lekkerste sapjes te maken. En weer erg goed onderbouwt waarom de sapjes gezond zijn en welke ingrediënten het beste zijn!

Ik ben echt heel enthousiast over dit boek! Ik heb er al twee recepten uit klaargemaakt en ze waren verrukkelijk. Ik zal gauw wat recepten plaatsen voor jullie!

Het boek kost €16,95 en bij de meeste boekhandels te koop.

Advertenties

21 thoughts on “Review: Clean and Lean kookboek

  1. Wauw, ziet eruit als een mooi boek! Ik ben veganist, dus ik vind boeken met dit soort onderwerpen altijd heel interessant. Prachtige foto’s staan er ook in. :)

  2. Klinkt goed! Wel jammer dat sommige wat lastig te bereiden zijn wanneer je niet alle tijd hebt, maar het lijkt me dat je er wel veel goede dingen uit kunt halen :)

  3. Wat een interessant boek zeg! Lijkt me alleen best lastig om je hele levensstijl om te gooien, ben benieuwd of je er iets mee gaat doen!

  4. Het lijkt me een heel leuk boek! Ik denk dat ik er ook veel van zou kunnen leren. Ik ga binnenkort eens kijken in de boekhandel, ik ben benieuwd wat voor soort recepten er allemaal instaan.

  5. Wauw dit boek lijkt me heel handig! Bruikbare recepten :) dat vind ik bij andere kookboeken meestal tegenvallen

  6. Oh leuk zeg, die wil ik ook! Ik heb thuis ook een zooitje gezond-eten boeken staan en sinds ik daarmee begonnen ben is mijn leven zoooo positief veranderd! Meer energie, afvallen, goed humeur, alles!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s