Christmas Cookies!

christmas coooookies

Over één week is het eindelijk weer Kerst! Overal hangen lampjes, onder de kerstboom liggen pakjes en er worden bij mijn vriend weer koekjes gebakken. Die koekjes zijn echt heerlijk, dus daarom wil ik het recept met jullie delen. Vorig jaar plaatste ik een soort gelijke post op mijn schoolblog, maar die is verwijderd. Het kan dus zijn dat het recept herkent!

Wat heb je allemaal nodig?
500 gram meel
125 gram boter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram suikerstroop
Naar eigen idee cacao. Dit is alleen voor de kleur, het zijn geen chocolade koekjes, dus stop als het deeg lichtbruin van kleur is.
1 theelepel kardemom
1 eetlepel melk
1 theelepel kaneel
5 druppels citroenaroma
snufje zout
1 zakje bakpoeder
1 reep melkchocolade

Lets bake!
1. Verwarm de oven voor op 185 graden.

2. Pak een grote kom en doe daar de boter, suiker en de stroop in. Zet de bak dan even in de magnetron. Het scheelt natuurlijk per magnetron hoe lang het moet. De bedoeling is dat de stroop en boter wat zachter worden, zodat alles beter te vermengen is.

3. Voeg daarna kardemon, kaneel, zout, bakpoeder en citroenaroma toe. Mix alles tot een zacht geheel. Voeg dan geleidelijk ongeveer 400 gram meel toe en blijf mixen. Zet dan de mixer uit en vergeet niet de gardes van de mixer af te likken! Dat is zeer belangrijk.

4. Voeg hierna de overige 100 gram meel toe en kneed het deeg met de hand. Zet daarna het deeg even in de koelkast om (als het nodig is) nog wat af te koelen).

5. Dan begin je nu aan het leukste. Rol een stuk deeg uit en druk er vormpjes uit. Hoe dunner hoe lekkerder!

6. Leg deze meteen op de ovenplaat en zet de over op zeven minuten. Ga daarna door met nieuwe koekjes. Je kan met één keer deeg zeker 5 ovenplaten vol koekjes vullen. Als je nog meer koekjes wilt vermenigvuldig je gewoon alle ingrediënten.

7. Wanneer al de koekjes afgekoeld zijn begin je aan de chocolade. Smelt de reep in een bakje. Smeer daarna op elk koekje een beetje chocolade.

8. Laat de koekjes één dag liggen en stop de daarna allemaal in een grote trommel. Dit klinkt misschien heel raar, maar hoe langer je de koekjes laat liggen hoe lekkerder ze zijn! Ze worden dan namelijk een klein beetje zachter, en dat is bij deze koekjes het lekkerst.

Bakze! 

Advertenties

16 thoughts on “Christmas Cookies!

  1. Mmm lekker! Wij maakten vroeger ook altijd koekjes voor de kerst.. Heb nu alleen geen oven in m’n appartement :(

  2. Als ik die koekjes maak, gaat het eerste deel in deeg mijn mond in. En de overige koekjes zullen ook ongelijk verdeeld worden in mijn maag :$

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s