How To; Donut Bun

6

Ik kreeg laatst ontzettend veel complimentjes over mijn knot die ik droeg in een OOTD. Veel van jullie vroegen zich af hoe je in hemelsnaam zo’n donut knot moet maken. In deze post laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik deze knot maak! En geloof mij, het is best makkelijk.

#1

Het begint al simpel. Je bindt je haren vast in een paardenstaart. Het maakt niet uit hoe hoog of hoe laag, doe maar wat je zelf het mooist vindt.

#2

Dan pak je de ‘donut’. Je schuift deze over de paardenstaart heen, op dezelfde manier als je een elastiekje in doet.

#3

Hang dan met je hoofd naar voren en verdeel je haren over de donut heen. Voel goed met je vingers of je geen plekjes openlaat. Schuif dan een tweede elastiekje over de donut. Zo blijft alles goed vastzitten.

#4

Draai dan de haren die overblijven om de knot heen. Zorg dat het tweede elastiekje niet meer te zien is.

#5

Zet met schuifspeldjes de overgebleven haren vast. Zoals jullie zien zijn bij mij de speldjes nog goed zichtbaar. Dit is omdat je ik ontzettend veel haren heb en ik moet dan ook flink met haarlak spuiten om de haren op hun plek te houden. Als je minder haar hebt zal het resultaat dan ook net wat mooier zijn!

#6#7

En dit is het resultaat! Een hele nette donut knot.

Advertenties

35 thoughts on “How To; Donut Bun

 1. Heel handig en duidelijk uitgelegd!
  Ga het binnenkort ook maar weer een keer proberen, kijken of het me een beetje staat haha, bij jou staat het heel leuk! (:

 2. Heel mooi, vind het je ook echt heel tof staan! Ik heb veeeeel te kort haar maar anders had ik het ook zeker eens geprobeerd.

 3. Ik vind het er altijd mooi uitzien. Heel cique. Ik ben bang dat mijn haar te lang is.. Mijn haar zit bijna over m’n kont heen namelijk, haha.

   • Hahaha, een knot net zo groot als m’n hoofd heb ik weleens gehad. 11 jaar geleden op m’n ouders hun bruiloft! :-P Was zeker mooi, maar dat was zonder zo’n donut. Misschien toch maar eens kopen en proberen!

 4. Handige tutorial! Helaas zal ik nog even moeten wachten tot mijn haar terug op een normale lengte is gegroeid eer ik hem eens kan uittesten. :(

 5. Heel erg leuk staat het bij je! Ik heb ook weleens een donut in, want het zit zo fijn, haha! Even alle haren uit je gezicht weg als je begrijpt wat ik bedoel ;) Leuk om te zien hoor + duidelijke uitleg ook.

  • Dat weet ik niet precies.. lang genoeg dat het over die donut valt en je het er nog omheen kan draaien! Mijn zus heeft in ieder geval een stuk korter dan ik (net over de schouders) en bij haar gaat het zelfs makkelijker.

 6. Oeh dat ziet er echt zo leuk uit! Ik heb echt ontzettend dik haar, dus ik ben benieuwd of dit bij mijn haar ook zal lukken. Ik ga ’t binnenkort eens uitproberen! :)

 7. Wat handig!
  Ik probeer hem altijd van boven naar beneden te draaien maar dat is heel ingewikkeld, dit is super makkelijk!

  Liefs

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s