Tapas and Cocktails!

Samen met vriendinnetje Tessa heb ik zelf tapas gemaakt! We waren eigenlijk van plan om sushi te maken, maar door die enge bacterie durfden we geen zalm te kopen. En sushi zonder zalm is voor ons geen sushi. Aangezien Tessa een fles sangria had meegenomen, kwamen we op het idee om tapas te maken. Het was heeeerlijk.

Ik begin met ons favoriete hapje: tomaatjes met pittige vulling.

Je hebt nodig:
– Makreel (wij hadden makreel uit blik)
– Cherrytomaatjes
– Mayonaise
– Ketchup
– Sambal
– Peterselie
– Peper & zout

Als eerst snijd je het kopje van de tomaatjes af en snijd je ook een stukje van de onderkant af. Als de onderkant plat is blijven de tomaatjes gewoon staan, ze moeten niet gaan rollen. Dan hol je de tomaatjes helemaal uit. Prak alle overige ingrediënten door elkaar en vul dan de tomaatjes!

Dan nu de gevulde dadels met spek.

Je hebt nodig:
– Dadels
– Geitenkaas
– Ontbijtspek
– Kleine prikkertjes

Snijd de dadels in zodat je ze makkelijk kunt vullen met de geitenkaas. Snijd de spek in lange, dunnen stukken. Wikkel dan een dun stukje spek om de dadels. Prik het vast met de prikkertjes. Zet de dadels dan heel even in de magnetron.

Natuurlijk mogen de garnaaltje in knoflookolie niet ontbreken!

Je hebt nodig:
– Garnalen
– Veel knoflook (wij gebruikten voor 6 garnaaltjes 3 teentjes knoflook)
– Peterselie
– Rode peper (zonder pitjes en wij gebruikten een kwart)
– Olijf olie

Verhit flink wat olie in een pan. Bak in de olie de garnaaltjes mooi roze. Snijd de knoflook en de rode peper in plakjes. Gooi deze erbij in de pan en zet het vuur uit. Gooi er ook een beetje peterselie bij en laat het geheel ongeveer een kwartier in de pan liggen. Zo trekken de smaken goed in de olie.

Champignons in knoflookolie

Je hebt nodig:
– Champignons
– Knoflook (voor 5 champignons 2 tenen knoflook)
– Olijf olie
– Zout & peper
– Peterselie

Snijd de champignons in vier stukjes. Verhit flink wat olie in een pan en gooi er dan de champignons bij. Pers de knoflook en voeg deze samen met het zout en de peper toe aan de champignons. Gooi daarna nog wat peterselie in de pan.

Omelet met chorizo en kaas

Je hebt nodig
– 2 eieren
– Tomaat
– Rode peper (ongeveer een kwart, zonder pitjes)
– Paprika
– Chorizo
– Parmezaanse kaas
– Geraspte kaas (gewoon jong belegen kaas)
– Zout & peper

Snijd de tomaat, paprika, rode peper en de chorizo in kleine stukjes. Bak deze in wat olijf olie. Klop de 2 eieren los met wat water en klop er daarna wat Parmezaanse kaas doorheen. Voeg het eimengsel toe aan de rest. Snijd de omelet in stukjes en gooi er wat geraspte kaas overheen.

Last, but not least: gevulde olijven met ansjovis.

Je hebt nodig:
– Gevulde olijven
– Ansjovis (uit een blikje)
– Prikkertjes

Snijd de ansjovis door de helft zodat er dunne reepjes ontstaan. Wikkel deze om de olijven heen en prik het vast met het prikkertje.

Bij tapas hoort natuurlijk een grote kan met sangria! Deze hebben we niet zelf gemaakt, maar wel wat fruit en ijs toegevoegd! We hebben limoen, citroen en sinaasappel in blokjes gesneden en deze bij de sangria gedaan. Yumm.

Een Spaanse avond is niet compleet zonder een echte Spaanse cocktail!

Je hebt nodig:
– Limoenen
– Rietsuiker
– Licor 43
– Veel ijsklontjes.

Eerst pers je de limoen en giet de je sap in een glas. Voeg royaal rietsuiker toe roer het even goed door. Vul daarna het glas met ijsklontjes en giet de licor 43 in het glas. Klaar!!

Advertenties

18 thoughts on “Tapas and Cocktails!

  1. Wat ziet het er leuk uit! Ik ben zelf niet zo’n fan van olijven en champignons, maar dat drankje ziet er wel heerlijk uit, en Licor 43 is echt lekker! xx

  2. Stuk voor stuk heeeeerlijke gerechtjes!
    Het maken ervan vind ik vaak al een feestje opzich!! Gezellig in de keuken… :)

    Top artikeltje!

    X Charlot

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s