Scary Happy Weird Dreams

Ik kan mezelf toch wel de meester van het rare dromen noemen. Al sinds ik een jong meisje was, droom ik echt de meest bizarre dingen. Ik droom ook echt iedere nacht. Net als vannacht: ik droomde dat ik onder water moest zwemmen naar een soort grot, waar een heel mooi nagellakje op mij lag te wachten. Toen ik eindelijk aan kwam, bleek dat iemand anders het lakje net voor mijn neus had weggekaapt. Er waren alleen nog maar hele lelijke lakjes voor mij over. En al die lakjes veranderde opeens in kleine spinnetjes die over mijn nagels kropen. Noooo, nachtmerrie.

En dit is nog een relatief normale droom voor mij. Je moest eens weten hoe vaak ik droom dat ik kan vliegen, dat ik zwanger ben, dat mijn baby in een konijntje verandert, dat ik in mijn ondergoed ergens ben waar ik niet weg kan, dat al mijn tanden los zitten, dat ik mijn haar per ongeluk paars verf en ik droom vaak dat ik te laat kom voor iets.

Ik herinnerde mij vanmorgen opeens dat ik ergens in een kast nog een dromen encyclopedie had liggen. Na lang zoeken (lees: heel lang zoeken, ik moet echt eens opruimen) vond ik dan eindelijk mijn oude dromen encyclopedie terug. Tijd om wat van mijn bizarre dingen op te zoeken!

Spinnen
Dit is het symbool van verleiding, van de overal dreigende gevaren en van de vernietiging. Ai, begint al goed. Oh, ik lees net dat de spin kan ook een echt geluksdier zijn! Maar wanneer je in je droom een spin aan een draad ziet hangen, kan het betekenen dat je geluk in het echte leven aan een zijden draadje hangt.. oepsie.

Zwangerschap
Om een lang verhaal kort te maken; ik zou op zoek zijn naar een nieuwe huid om in te kruipen. Ik zou me beperkt voelen in het volwassen zijn. Oh, en ik heb blijkbaar een hele sterke kinderwens, wat natuurlijk ontzettend logisch is aangezien ik al 19 jaar ben! Het klokje begint te tikken, ahum.

In mijn ondergoed lopen
Nog zo’n mooie betekenis. Ik zou in het echte leven mij niet behoorlijk hebben gedragen. Zoals het boek het zo mooi beschrijft heb ik op de een of andere manier ‘in mijn hemd gestaan’. Ahh, I see what they did there! Verder zou het nauw verbonden staan met het schaamtegevoel.

Te laat komen
‘Komen we in onze droom te laat, dan maant het onbewuste ons tot beheersing en maakt het ons duidelijk dat we de kans die het leven ons op dit moment zou kunnen bieden, beslist waar moeten nemen.’ Verder zou het te maken hebben met angst om de trein te missen, je afspraak te missen of te laat te komen op school/je werk. Klinkt logisch allemaal.

Helaas waren dingen als mijn paars wordende haar, mijn kindje die in een konijn verandert en meer van dit soort gekke dingen, niet terug te vinden in het boek. Jammer, want die betekenissen wilde ik juist wel weten. Ik droom trouwens niet alleen dit soort vervelende gekke dingen hoor, maar die zijn het leukst om op te zoeken!

Dromen jullie vaak? En waar dromen jullie over dan?

Advertenties

10 thoughts on “Scary Happy Weird Dreams

  1. Leuk! Ik droomde jarenlang ook allerlei gekke dingen en wist ook elke ochtend nog precies wat ik gedroomd had. Bedenk me nu dat ik de laatste maanden niet gedroomd heb of het in ieder geval niet kan herrineren … raar!

  2. Ik had eigenlijk ook elke nacht vage dromen, in de ene periode meer dan de ander. Maar heb de laatste drie jaar eigenlijk geen dromen meer!

  3. Wow, wat veel rare dromen! Ik droom ook best vaak, gelukkig ook vaak over leuke dingen. Een tijdje zat ik erg te stressen met school, toen kreeg ik last van lucide dromen en die zijn pas akelig, blegh.

    • Ohhh, dat heb ik vroeger ook vaak gehad! Dan kan je echt precies bedenken wat je wil dat er gebeurt in je droom.. Best gaaf, maar blijkbaar rust je lichaam dan niet.

  4. Ik droom ook de meest rare dingen en als ik ze dan aan iemand vertel, kijken ze me zo aan van: “Jij hebt echt een te rijke fantasie.” Kan mij niets schelen, want ik kan alleen maar lachend wakker worden om wat ik die nacht weer heb ‘meegemaakt’! Nou ja, meestal dan. Vannacht had ik gedroomd dat ik door een heel mooi weiland fietste totdat ik opeens à la Paranormal Activity door een onzichtbaar iets aan m’n voeten van m’n fiets af werd gesleurd en in een of andere donkere wereld belandde, waar ik nog wat meer heen en weer werd gesleurd. Niet fijn. Maar meestal zijn mijn dromen gelukkig wel gewoon ‘leuk raar’ in plaats van ‘eng raar’, haha!

    • Ieeh, daarom heb ik besloten NOOIT meer Paranormal Activity te kijken.. Ik heb van de vorige film weken lang elke nacht wakker gelegen + nachtmerries gehad :’)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s