A Cake with a Twist

Soms heb ik ontzettend veel zin om een lekkere cake of taart te bakken. De makkelijkste manier om die zin kwijt te raken is… een cake of een taart bakken! Ik heb even rondgesnuffeld om te kijken wat we in huis hadden en besloot een cake te bakken die van buiten ‘naturel’ is en van binnen bruin.

Wat heb je nodig?
– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 100 gram bloem
– 2 eieren
– haf zakje bakpoeder
– als het nodig is een beetje melk
– cacaopoeder

Pak een grote beslagkom en doe de (zachte) boter, suiker, bloem, bakpoeder en eieren in deze kom. Mix het beslag met een mixer tot een zacht geheel. Doe dan ongeveer de helft van het mengsel in een andere kom en doe er wat cacaopoeder bij. Het hoeft niet mega veel te zijn, gewoon genoeg om het beslag bruin te maken. Wanneer het beslag te dik is geworden, voeg dan een klein beetje melk toe.
Doe eerst een laagje beslag zonder cacao in de tulband, dan een laagje beslag met cacao en daarna weer een laagje zonder cacao. Als het goed is krijg je op deze manier een goed resultaat!
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cake ongeveer 35 tot 45 minuten. Kijk met een spiesje of een vorkje of de cake klaar is, even laten afkoelen en smullen maar!

(All images by Lifestyle Snapshot)

© Lifestyle Snapshot

Advertenties

10 thoughts on “A Cake with a Twist

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s