Pumpkin Soup

Het is weer tijd voor een heerlijk pompoensoepje! Vorig jaar at ik voor het eerst pompoensoep en nu ben ik er verslaafd aan. Ik at laatst zelfs bij een Italiaans restaurantje een kom pompoensoep in plaats van een pizza, kun je nagaan. Dit is niet echt een standaard recept voor pompoensoep, maar geloof me.. dit is het allerlekkerste recept dat er is!

Wat heb je nodig?
– Flespompoen
– Bleekselderij (ongeveer drie stengels)
– Twee glazen water
– Nootmuskaat
– Kaneel
– Zout en peper
– Halve rode peper
– Ui
– Knoflook
– Olijfolie
– 125 ml Creme fraîche
– Verse koriander

Je begint met het vervelende werkje: het snijwerk. Snijd de ui, knoflook, rode peper, flespompoen en bleekselderij in stukken.

Doe wat olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en de rode peper. Voeg dan een beetje kaneel en nootmuskaat toe. Even goed roeren en de pompoen en bleekselderij kan er ook bij. Gooi het water ook in de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten rustig koken.

Wanneer de pompoenstukjes zacht zijn kun je het vuur uitzetten en het mengsel tot een glad geheel mixen. Voeg wat zout en peper toe.

En klaar ben je! Doe een beetje creme fraîche in de soep en maak het af met wat verse koriander. En genieten maar!

(All images by Lifestyle Snapshot)

© Lifestyle Snapshot

Advertenties

11 thoughts on “Pumpkin Soup

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s